Dogodki

1. Spoznaj odprto znanost

Odprta znanost predstavlja del obsežnih sprememb v znanstvenem procesu, vključno z dostopom do raziskovalnih podatkov, znanstvenih del in transparentnostjo metod.

2. Uvod v superračunalništvo

Superračunalnik (HPC) je izjemno zmogljiv računalniški sistem, ki se uporablja za izvajanje visoko-zmogljivega računanja. To so najzmogljivejši računalniški sistemi, ki so na voljo v določenem trenutku, in se običajno sestavljajo iz več vozlišč, povezanih prek hitrih omrežij za obdelavo velikih količin podatkov.

3. Znanost, komunikacija in mediji

Komuniciranje znanosti je ključen proces za informiranje, izobraževanje in ozaveščanje javnosti o znanstvenih temah ter povečanje razumevanja in cenjenja znanstvenih dosežkov, ki vzpostavlja most med znanstveniki in laično javnostjo.

4. Uredba EU o umetni inteligenci (AI Act) in druga regulacija

V Evropski uniji je bil konec leta 2023 dosežen dogovor Aktu o umetni inteligenci, ki si prizadeva za nadzor in odgovorno rabo tehnologije v Evropski uniji ter želi najti ravnotežje med spodbujanjem inovacij in vzpostavljanjem varoval pred potencialnimi nevarnostmi, kot so dezinformacije, kibernetske grožnje in zloraba nadzorne možnosti umetne inteligence ter kazni za kršitelje.

1. krog tekmovanja

Spoznavni dogodek z ekipami, organizatorji in sponzorji na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. V okviru dogodka bo potekalo predavanje  o Aktu o umetni inteligenci.

2. krog tekmovanja

Skupine zaključijo z reševanjem izzivov in komisiji predstavijo svoje rešitve. 14. maja zvečer nas čakajo razglasitev zmagovalca HackathON-a, podelitev nagrad in zaključni družabni večer s pogostitvijo in živo glasbo.

Bi rad pokazal svoje znanje?

Izkoristi priložnost za izjemne nagrade in sooblikuj prihodnost – prijavi se na prvi vseslovenski
Arnesov HackathON.

DOSTOPNOST
Scroll to Top